2013. február 10., vasárnap

Fűven a Kezdet: Az első lépés

Nagyon nem úgy kezdődött az első nap, persze igazából senki sem tudhatta milyennek is kellene lennie, hiszen ez még csak az első nap volt. Itt aztán meg kell jegyezni, hogy Fűven ezen idő tájt még nem Fűven néven létezett, hiszen ez volt a teremtés első pillanata.
Az első volt ez kétségtelen, ám tudnivaló, hogy az istenek nem is Fűven néven kívánták elnevezni, a később még is csak Fűvenként ismert kontinenset. Voltak tippek, Az Öreg Répák Vén Istene például úgy vélte, ha már a világot MI-világának keresztelte el a világokat keresztelő keresztanya, akkor legyen a legközepesebb földrész neve TI-kontinens.
Persze ezt többen is egyből megvétózták, mert végül is mit is jelent az a szó, hogy TI??? s mivel az ötletgazda hamar belátta egymaga marad saját ötletével, sértődötten egy sarokba vonult.
Illik megjegyezni, hogy ez a nagy horderejű döntést sürgető tárgyalás, egyszerűen a mennyekben zajlott a Zümi néven nevezett, svédasztalokkal teli csarnokba, melynek tetejét felhők tartották s az istenek villámokból faragott trónusokon ücsörögtek.
Ám de ezek csak díszletek, hiszen még mindig ott volt a kérdés, hogy miként is hívják, már most kedvencnek tűnő kontinensüket. Zárójelben a Papagájos Toll Kifinomult Istene tanulva elődje kudarcából, csak halkan jegyezte meg, hogy akár lehetne Fűven is e később csodákkal és hősökkel teli földrész.
Furcsa volt, az ötvennél is több isten illetve istennő egyszerre pillantottak a halk hangú társukra, aki röstelkedve lehunyta mind a négy szemét, és az előbbinél is halkabban csak ennyit mondott:
- Bocsi.
Azt gondolná az egyszerű halandó, hogy ezzel fellángol egy több órás vita, de csodák csodája a legfőbb isten akinek nevét még a többi isten is csak félve merte nevén nevezni, elgondolkozva megköszörülte torkát, és beszédre emelkedett.
- Istenek, az istenét neki, nem mindegy mi lesz ennek vagy annak a kontinensnek a neve!? - a hang mély volt és kicsit lágy, szóval olyan mint amilyen egy főistennek lenni szokott. S mert senki nem mert még csak énekelni sem, ez utóbbit nem tudni miért nem, a legfőbb isten tovább beszélt, kicsit elmélázva azon, hogy miért is hozták létre MI-világát.
Ez jó kérdés lehetett volna, ha valaki is felteszi vagy maga a főisten megemlíti kósza gondolatát. Ám mert sem ő sem a többiek nem adtak hangot e dolognak, a nagy-nagy isten folytatta mondandóját.
- Ide figyeljetek, ezek a teremtés első percei, ne vitázzunk semmin, legyen egyszerűen Fűven e kiemelt jelentőségű kontinens neve és kész! - itt sűrű köd telepedett rájuk, és mint a egy hajó is feltűnt volna a messzeségben, ám mert valaki tüsszentett a köd úgy illant el mint a filmekben, és rövid csendet követően vastaps csattant fel, mindenki egyetértett a főisten felvetésével. Tehát így lett e prominens földrész neve Fűven még azelőtt, hogy az első Fűveni párt meggyúrták volna, sőt még a zsiráfok sem léteztek. De ez már egy másik történet lehetne, mert ugye a legendák szerint az emberpárt közvetlen követői a zsiráfok voltak, akiket ekkor még pingvineknek neveztek és a lovak még egyáltalán nem voltak tervben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése