2016. december 14., szerda

Griff Nyomában 2

Míg sok ember azon tanakodott, hogy Fűven északi részén, kicsit tán keletre, egy templomban miért ülnek oly csendben az emberek, az addig a kontinens  egy másik részen, Poo a nagy varázsló minden erejével igyekezett befogni egy rakoncátlan Griffet, a hétmérföldes bakancs híján, saját lábbelibe.
 -De ne kavarjunk, mint rossz kukta egy valóságshow közepén, inkább nézzük a tényeket, ha nem is azt, hanem egy másikat, de nézzük. -Tehát miért is van az, hogy Bankir városában a Szánalmas Menyasszony Csókja templomba, rengeteg meg kettő a derék polgár üldögélt(?). - Nos erről nézvén roppant egyszerű a válasz, mert hogy, néhány filozófus felvetetett, vajon a vámpírok be-e tudnak lépni a Kötözött Isten Öccsének otthont adó templomba. A kérdés jó, a kíváncsiság még jobb, és így megtelve a nevén nevezett Isten háza, a polgárok türelmesen vártak, mikor is téved feléjük egy elvetemült vámpír, bár jó tudni, Bankir egy olyan város volt  ahol a fokhagyma és a karó két olyan mindennapi eszköz, mint mondjuk máshol a vasaló vagy a pirított kocka.

 -Szóval míg a templomba vártak, az addig a varázsló, ha nem is sietős, de igenis sajátos léptekkel lerázhatatlanul  követte a rakoncátlan griffmadár nyomait. Igaz, ha vele nyomozhatna a professzor vagy ne adják az istenek Írókéz nagy testvér minden könnyebb volna, akár a zsíros bödön zsír nélkül. -Mindegy, Poo aki nem volt szívbajos, úgy gondolta, ha törik ha nem, ő befogja a madarat, már csak a megbízása végett is, meg aztán nem mindenki mondhatja el magáról, hogy elkapott egy gepárdtól ötször gyorsabb griffmadarat, ráadást pont azt a madarat amely oly sok kárt tett a veteményesbe, igaz, minden griff imád kaparászni, csipegetni, ezt-azt elcsenni, de nem minden griffé fizetnek, jó arany érméket, legalább egy cipős doboznyival.

 Tehát a  férfi, aki az alkonytól tartva egy szilvás sütit majszolt, úgy számolta, előbb vagy utóbb de megleli a madarat, mert hát a Kótyagos Róna ahol mindketten szelték az útjukat, ugyan baromi hatalmas, azért, még is csak akad vége, és hát a madár is csak állat, ami annyit jelentett, egyszer talán csak elfárad, miként a mosómacik estebéd után.  Persze csak erre spekulálni nem lett volna túl jó ötlet, ezért Poo mivel mágus is volt, egy nagyon ősi trükkel egy papírsárkányt idézett meg, s ugye a sárkányokról mindenki tudta, imádják a frissen sütött griffmadarakat. Itt jön a hangsúly ha valaki nem figyelt volna, mert csak papírsárkányt teremtett a mágus, az meg ugye nem igazán tud felfalni egy igazán megtermett griffet. Ám arra mindenesetre tökéletesen megfelelt, hogy meglátva a madarat, csörgő, hümmögő hangon jelezze, griffet látott. -Ez egy régi módszer volt, de most a helyzet megkövetelte, hogy a nagy-tudású mágus, ilyen ősi rítushoz nyúljon, elvégre el kellet kapnia a griffet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése