2015. február 14., szombat

A Fogoly

Ott tart a világ, ahol jár, ám a történetbe bekapcsolódva az idegenek, egy valamit követőn az összes legendás fickó, más néven hős az idegenek fogságába eset. S hogy az eső mellett más is essék, az embereket a kontinensen felváltották a TEVEEMBEREK és ha e zűrzavar még nem lenne elég, a hősök hírükhöz méltón sorra elszöktek, kijátszva az idegenek éberségét...
 Ám akadt egy hős aki nem szökdösött, Poo a tűzvarázsló ugyanis egy hokedlin üldögélve, egy furcsa isteni fordulat által, nem került az űrlények rabságába.
 Persze a hokedli balra volt található egy kietlen ház kietlen konyhájába, talán legtávolabb az olajmelegítőtől. A mágus, barnás-sárga esőkabátba burkolózva egy sportújságot, egy régi sportújságot nézegetett, csak arra tudva gondolni, vajon őt miért nem rabolták el az idegenek, s talán még azon, hogy pontosan hol a francba van az a ház ahol éppen újságot olvasva várja a csodát...
 Na igen, a csoda olyan fajta, mint a töltött galóca, finom de keserű. S bár Poo jól tudta, hogy négy meg öt az lehet hét is, azért azt igenis sejteni szerette volna, miért nem tud kimenni a házból(?)
-Nehéz kérdés volt, egyszer a varázsló egy kacsát idézve megpróbálta kijátszani az ajtózárat, ám az mogorva tárgy, nevéhez méltón zár volt és zárva is maradt, még vasárnap is.
 Szóval a helyzet tragikomikuma, hogy Poo fogoly volt, még ha nem is az idegenek akaratából és mert a kacsatrükk nem vált be, kénytelen volt megenni a jószágot. -Nyilván más nem ezt tette volna, ám a borotválatlan férfi mágus volt, hatalmas mágus.
 S ha már  mágus, itt illik megjegyezni, hogy a sült kacsa édesköménnyel, törtkrumplival pazarra sikerült és a férfi több napig lakmározott a finom szárnyasból.
 Eldobta! már mint az újságot. Poo felállva egy viccen kezdett gondolkodni és azon, ha fogoly akkor talán nem ártana neki is megszökni, mert mindegy, hogy idegen vagy Marslakó esetleg ufólény a fogva tartója, a tény nem változik, tulajdonképpen ő egy fogoly!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése