2015. június 1., hétfő

Hangya Történet

Döbbenetes volt az a bizonyos reggel, döbbenetes és legalább ezer fecske próbált nyárt csinálni, miközben John egy kőrisfa tövében üldögélve a nadrágjára felmászkáló hangyákat figyelte.
-Csak ne legyen hangya a gatyába. mélázott a méltán híres hős, a távolba magasodó tornyot figyelte, amit derék kőművesek elszánt módon bontogattak, ám a Fix legenda miatt, amit nappal lebontottak, éjjel a fogtündérek visszaállítottak.
 Na de ez a kőművesek gondja és mert a jóképű férfi szabadságon volt, úgy érezte ezen a pár héten, nem avatkozhat be a világ sodrásába. Persze nehéz volt, hiszen tegnap is, úgy invitálták egy állítólagos ruhatolvaj zombi kézre kerítésére, hogy még száz igazi aranyórát is kapott. -Komisz helyzet volt, mert ugye ha kapunk ajándékot illik elfogadni, de mivel szabin volt, még sem cselekedhetett szíve szerint. Igaz, hogy a történet kerek legyen, mint az a bizonyos, nem Fűveni kerek erdő, megígérte a jámbor falusiaknak, hogy mikor letelik a pihenőideje, első vagy talán hetedik dolga lesz a zombi megkeresése.
 Azért mondott hetediket is, mert a nyolcadik foglalt volt, ott egy utas tolongott, az ötödik, meg ugye egy elem, szóval az ilyen kavarodásba nehéz meghatározni a pontos időt. S ha nem tudjuk az időt és a helyet, akkor nem tudunk semmit, és ha nem tudunk semmit, nem is nagyon ígérgethetünk.
 Bonyolult volt, mint a vízben mártott testek reagálása sósavra. De egy valamirevaló hős, úgy mint John is, jól tudta, az okos válaszok jobb ha időben készen vannak, mint ha buta válaszokat mondana buta embereknek. Mert a butaság olyan mint a politikusok szavai, igazából senki nem hiszi, még is elfogadva a baromságokra szavaznak minden ezredik esztendőben, mikor lehet egyáltalán szavazgatni.
-Egy pite kellene, egy amerikai pite. merengett a hős, messze nem tudva, mit jelent az hogy amerikai, de mivel annyira jól csengő, hát így fogalmazott. Igaz, egyszer már evett hagyományos holland almás pitét, de azt is csak egy dimenzióugrásnak köszönhetően. -Rég volt, olyan rég volt az a történet, hogy John azt vette észre, hogy egy vöröshangya mászott a nadrágjába, cselekednie kellet, HANGYA VOLT A GATYÁBA!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése