2015. április 18., szombat

Idegen

Egyszer egy utazó megkérdezett egy hőst, miért is lett HŐS. Nos a bajnok kinek nevét már a múlt homálya fedi, mint rohadó retket egy bádoglemez, szóval e bátor és fűnyíró késel harcoló nemesen született férfiú, így felelt a kérdezőnek.
-A magam módján jót akarok tenni, s ha ez mellett a a stresszoldást is működik, miért is ne tegyem amit éppen teszek?! a válasz oly világos volt, hogy a kérdező le is tette fegyverét és a szalonnát falatozó bajnok mellé telepedve, éhesen a hősre pislogott.
 A hős aki türelmes és gyors kézjárású harcos hírében állt, kezdte elveszíteni országos türelmét. Mert azt még elviselte, hogy egy vadidegen hülye kérdésekkel zaklassa, sőt még az sem okozott kellemetlenséget, hogy a piciny tábortüze közelébe telepedett, ám, hogy a délutáni alkonyba, mikor a nap vöröslik, a felhők maszatolódnak és a szúnyogok megszaporodnak egy bajuszos ürge a kajáját mustrálja, nos ez több volt a soknál.
-Mit nézel, bajuszos idegen? firtatta a hős, egyáltalán nem kívánva megosztani estebédjét egy barna szemű, kék gúnyás emberrel, aki lehet nem is Fűveni, sőt még az is előfordulhat, hogy egyszerűen egy délibáb délután.
-Éhes vagyok. vallót színt a fickó, kicsit csorgó nyáladzása, valahogy nem emberinek tűnt, így a hős akinek nevét még mindig a feledés homálya rejti, óvatosan, de tényleg óvatosan kardját maga mellé húzta.
-Akkor egyél. felelt rafináltan a falatozó férfi, még mindig nem akarva, jó húsos szalonnájából, paradicsomkréméből és pálinkájából a tudálékosnak tetsző fazonnak adni.
-De nincs mit. közölte ironikus mosollyal az idegen, és valami oknál fogva, egy hatalmasat ásított.
Na több se kellet a hősnek, gyorsan befejezve étkezését, villámgyorsan összecsomagolt és kardját immár a kezébe tartva, felállva ott hagyta a tűznél ücsörgő idegent, jól tudván, ha egy idegen, idegen, még az is megeshet, ami még soha, de megeshet... -Szóval előfordulhat, hogy a tudálékos pasi mellkasából előmászik egy ízé, és az még éhesebb lesz.
-Hé, barátom, most hová mész? kiáltott az idegen, ám a hős nem válaszolva szaladni kezdett és imádkozott, hogy ez az idegen, ne legyen az a bizonyos idegen...   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése