2013. december 15., vasárnap

Miért nincs Karácsony!

Ha lett volna karácsony, a képen a Föld nevű alternatív
világ egy Detroit nevű város romépülete látható, itt volt Karácsony,
és tessék, mi lett az eredménye.
Nos ezért nincs karácsony Fűven kontinensén.
 Sokan képzelik azt, hogy egy spontán, vagy kevésbé spontán világvége miatt Fűvenen elmarad a karácsony. Hát kiábrándító tények következnek.
 Először is Fűven csodás kontinensén nem létezik a karácsony. Ennek persze több oka is van, és ezek közül az egyik az, hogy Fűvenen nincsenek plázák és nincsenek az ünnep miatt vásárlásra ösztökélő reklámok.
 De azért hozzá lehet tenni, vagy éppen elvenni, itt is volt valamikor December nevű hónap. Ám a név furcsasága végett, ugye a fene sem tudja mit jelent az a szó, hogy DECEMBER, az egyik bölcs király, aki már rég a feledés homályába süllyedt, pont úgy, mint a Titanika nevű villanyvasút, szóval e király eltörölte e fránya hónapot.
 Igaz, Hordó havában senki nem bánta volna, ha lett volna karácsony, de ez egy másik történet...
Már csak azért is mert Fűvent és magát a planétát a szörnyű világvége gyötörte. S bár a hősök, sőt még egy pók is igyekezett felvenni a küzdelmet a világot elemészteni kívánó világvégével, tudni kell ettől vagy attól de ez még nem teremti meg a karácsonyt.
 Fondorlatos dolog ez, akadtak ugyanis hitéleti tanulmányok, melyek szembesítették anno az Isteneket, hogy ha már a Föld nevű alternatív világba ünneplik a karácsonyt, nem ártana itt is üzletláncokat létrehozni, hogy lehessen karácsony.
 Ám MI Világ összes istene egyetértett abban, hogy fölösleges a karácsony, a plázák meg még annyira, hiszen zombikat kreáló intézménynek bizonyultak. Így 1765-ben, természetesen KUBAKA születése előtt, e karácsony dolog végérvényesen eldőlt. Mostanság pedig tudnivaló, hogy több gondja van még az üregi manónak is, mint sem a karácsonyról mélázzon. Elvégre világvége van!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése