2013. augusztus 14., szerda

Létra!

Egy biztos, valaki ellopta azt a nyamvadt létrát.  Poo pedig mindenáron a kis bungaló padlására szeretett volna feljutni, mivel ott tárolta az aszalt gömbhal petéit, amik viszont nélkülözhetetlenek a " MINDENT LÁTÓ " varázslötty elkészítéséhez.
 Igen, mágus volt, és egyszerűen felemelkedhetett volna a földről és a levitáció segítségével feljuthatott volna a másfél méter magason húzódó padlásra, de nem tette. Mágikus tudás ide,  mágikus tudás oda, a tűzvarázsló nagyon is tisztába volt egy régi titkos aranyszabállyal. Tisztába volt és így igenis a létrára lett volna szüksége.
Sokan azt tanácsolnák, hogy kérjen a szomszédtól, és az ötlet önmagában jó is lehetne, de mert nem jó, Poonak  esze ágában sem volt kérni. Egyrészt azért mert nem ismerte a szomszédját. Ami nem is fura, ha tudomásul vesszük, hogy ez a birtok ahol a nagy varázsló a padlásfeljáróval küzdött, nem is Poo tulajdona.
 Másrészt az az igazság... de mivel a mágust nem érdekelte az igazság,  így az igazságról születendő gondolatok még sem születtek meg.
Ahogy a hajnal kakaslármával a töprengő Poora köszöntött, egyre sürgetőbb volt döntésre jutni. Poo szerint, ha a létra meg lenne, a gyors döntéssel sem volna semmi gond, ám így a gyors döntés csak nem jött.
- Haj-jaj! - nyögött a mágus, még mindig nem volt reális elképzelése az adott helyzetről. Ifjú korában, nem is olyan régen volt cserkész, de ő volt az utolsó a csapatban, ez tagadhatatlan tény, és valóban kiérdemelt helyezésnek tűnt.
El kell ismerni viszont, hogy Poo volt nagydobos is, ez egy olyan önbutító csoportosulás amely Fűven Északi területein nagy népszerűségnek örvendett akkoriban, egész addig, míg VI. Nagy Málé betiltatta a kakukkfűvel díszíttet címeres békés csoportosulást. És egy nagydobos soha sem lehet elveszett ember!
Így telt-múlt az idő, s Poo ha nem akarta, már pedig nem akarta, hogy a disznókat etetni készülő szomszéd meglássa, vissza kellet térnie a nagy ház biztonságába, a hőn áhított gömbhal peték nélkül.
Óvatosan visszalopózott hát a biztonságot nyújtó halott zombi házába, s már tudta mit fog tenni. Ha besötétedik az éj leple alatt átsurran a szomszédba és el fogja lopni ideig-óráig az ottani böhöm nagy létrát... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése