2017. január 25., szerda

Li Gube Taciku mester


Amikor egy hősök nélküli történet kerekedik, akkor már az nem is igazi történet. Ezért vagy éppen más tényezőktől hajtva, a tengeri áramlások közönnyel tették köreiket, függetlenül mindentől és majdnem mindenkitől.
 Persze ez Li Gube Taciku mestert nem rémítette meg, sőt még bátrabbá se tette, az öreg ugyanis továbbra is egy körtefa tövébe pihent, némiképp avas szalonnát a környező hangyabuckákra dobálva. - Li, akinek becsületes neve Fűveni jelentésben, BÁTOR HŐS az UTCÁKON, amúgy pedig egyszerűen Li mester, nem mai bútordarab volt. Az idős férfi, talán öregebb volt, mint a frissen aszfaltozott főutca Vadriksi falujába, és ha szám szerint megszámolná, hány szörnyet és gonosztevőt küldött át a másvilágra, hát sok óra eltelhetne.
 Telhetne, Li Gube ugyanis soha nem jegyezte le, mikor és kit győzött le, vagy éppen kinél és miért is vendégeskedett. -Furcsán hangozhat ez így első hallásra, s tán még sokadjára is, ám ettől a tény tény marad, a politika meg egy nagy népbutítás. Megeshet, bár most az ég tiszta volt és semmi nem kívánkozott hullani, hogy pont ezen okokból kifolyólag, a politika nem létezett Fűven világában, úgy mint politika.
 S itt mindenképpen meg illik jegyezni Li Gube Taciku mester soha az egész élete során, nem politizál, vagy ha még is, azt nem nevezte politikai állásfoglalásnak, miként a mosómalacok sem nevezik magukat ragadózómadárnak. -Nehéz ez így, ugyanis kezdett fogyatkozni a szalonna és ahogy a őszhajú férfi végigmérte az éhes hangyák sokaságát, úgy érezte, hibát követ el, ha nem szerez valahonnan kaját, ezen árva kis jószágoknak, akik a minap egy kérődző dinoszauruszt fogyasztottak el, és bizony ahhoz viszonyítva a szalonna, felettébb aprócska elemózsiának számított.

 Itt tartott az idős bácsi sajátos eszmefuttatásába, mikor tényleg elfogyott a jó, húsos szalonna, ami pedig egyáltalán nem volt avas. -Taciku mester , mert szokták imigyen is nevezni, úgy érezte, miközben szabadságát töltötte ezen idilli helyen, hogy hiába minden, tenni kellene valamit. -De mi az a valami? a kérdés úgy robbant be a férfi elméjében, mint ha csak egy csörgősipka lett volna, de tudomásul kellet venni, nem az volt. Persze mert valami nem az aminek látszik, vagy éppen fordítva, a nap attól nem lesz homályosabb, és az elfogyasztott homár sem fog újra a tengerekbe kódorogni. -Szóval igazából, volt ami volt és mert a mester a szabadságát töltötte, nem kívánt több időt pazarolni a hangyákra. Nagyon úgy vélt, ha minap megtudtak enni egy dinoszauruszt, akkor talán ma is tudnak kaját keresni, és nem neki kell egész délelőtt etetni, igaz már a nap túljutott a delelőn, a lényeg még is az, hogy nem várhatja senki el, egy idős harcostól, hogy hangyákat dédelgessen. -S mivel Li mester a tettek embere volt, nagy sóhaj közepette feltápászkodott és elindul bal irányba, jobbra ugyanis egy szakadék tátongott.
 

 Ha lett volna teleportációs kapu, akkor azt a mester látta volna, ám nem látott semmi ehhez hasonlót, így a kis ösvényre térve, elindult a közeli fogadó irányába, egy határozott cél lebegve szemi előtt. A cél megvolt, immár csak meg kellet volna fogalmazni, de az öreg ki vándorbotjára támaszkodva koptatta a métereket, nem merült bele a részletekbe, nem tartva magát gyöngyhalásznak.
 Nehéz kimondani, és a legendás kalandor, nem is mondta ki amire gondolt, csak szépen nyugodtan lépdelt és a birkagulyásra gondolt, amit biztos nem fog rendelni, ha eléri a fogadót. Nem azért, mert nem fog belépni a Dülledt Motel valóban ingatag kapuján, mert befog lépni, hisz egy hétre vette ki a 13-as szobát. Ám feltűnt a sokat tapasztalt veterán hősnek, hogy birka még mutatóba sem nagyon van a környéken. Persze az lehet, hogy a hangyák felfalták mindet, miként az is, hogy a birkagulyást, nem birkahúsból készítik. -Szóval jobb az egészség, vélte a mester és egy osztrigás szendvics jutott az eszébe, még akkor is, ha osztriga még az étlapon sem szerepelt.
-Legyen ami lesz! mondta csak úgy félhangon az öreg és nem törődve az elmúlt órák történéseivel, immár sietősen lépdelt a fogadó morózus épülete felé...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése