2016. február 13., szombat

Egy Elméleti Nap a Kutyáról?

 Egy kutya ugatott, hihetetlen, de Fűven szerte szoktak a kutyák csaholni, ám most csak egy kutya ugatott. Poo mágus, ki jól ismerte a részecske fizika azon szegmensét, ahol az ufókat boncolják, természetesen elméleti téren, gyanús pillantásokkal húzta el laborja ablaka előtt a kisujját, egy szimpla pszichikai kísérlet gyanánt, igaz a lényege már rég a feledés homályába merült, mint a friss homár a gőzölgő fazékba, télvíz idején, még is lehetett az egésznek valami értelme...
 Persze nagy hülyeség lenne értelmet keresni, egy olyan tartományba ahol a pápa-király elmondja a tutit és a tömeg tapsikol, hol ott az ő sorsuk süllyed a legendás Titanic mélységéig. -Itt illik megjegyezni, a Titanic egy lovaskocsi volt amely egy por-ette falu határában beleesett a nagy kútba, ami nem is lett volna baj, ha a kútról nem lett volna köztudott, hogy egész a világvégéig lehet benne zuhanni, és ugye ott még a varázsceruza sem tud segíteni, mert köztudott, a világvégén még papír sem létezik.
 -Sokan úgy gondolják a világvége olyan mint egy félméteres vonalzó, van kezdete és akad vége is, ám ez nem igaz. A világvége csak nevében véges, a fizika is igazolta, hiszen ha van egy gammakitörés az öröké halad a tér-idő világában, pontosan a 23. pontig, amiről pedig a matematikusok megmondták, a 23. pont egy nem is létező dolog.

 A mágus sóhajtott, mivel a klímaváltozásról még nem is értesült, mivel nem is létező fogalom, az ufóboncolás ötlete merült fel, mint az a bizonyos rózsaszín tengeralattjáró egy alternatív világa. Ez így nehéznek tűnhet a laikus ember számára, miként az egykulcsos adó, de hát törődni kell mindennel és mindenkivel. Hiszen Fűven egy olyan világ ahol a hősök az elesetteket nem felejtik a Gonosz-erdő mélyén egy üres elsősegély doboz társaságában. Itt a hősök azért vannak, hogy cselekedjenek, és nem aranyért teszik, azok nem hősök csak zsoldosok, miként a 2+2 is lehet 5, sőt egy üveg sörbe is lehet egér, ami nem is oly meglepő, mint egy földrengés a felhők között, hóesés idején.
 De a kutyaugatás! Poo alaposan végig nézte a rozsdás vackokkal teli udvart, a kidőlni készülő körtefát, és a lovakat hajkurászó disznó sem kerülte el a figyelmét. Ám egy dolog zavarón zavarta, a kutyát nem igen látta. Persze lehetne mondani, az ablakon keresztül minden más, pont úgy mint a jövőben a tévébe, mert ott is csak hazugságok lesznek, egy jós legalábbis ezt ígérte. Ám a mágus sem a tévé nevű, még nem létező valami nem érdekelte, és a romlott húsleves sem dobta fel hangulatát, mindebből kiindulva, a dolog úgy állt, hogy a lovak megették a kutyát és a disznó ezen bepöccenve a paripák ellen fordult, már csak azért is, mert nyilvánvaló a kutya, valamelyik ló hasából még mindig kiabál, már csak azért is, hogy hallja meg a világ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése