2015. november 8., vasárnap

Tök-e vagy Dinnye ( Poo mágus gondolatai )

 Poo egy kiöregedett fa tövébe üldögélt, néha nagy súllyal nehezedett rá, hogy hős, hogy legendás férfiú és olykor a világot is meg kell mentenie. Persze ilyen benyomások, ritkán törtek rá, mint kiéhezett hollók a göthös vámpírra.
 De most, ahogy a füvön ülve rágós szalonnáját csócsálta, rossz ízű rozskenyér társaságával, felmerült benne a cenzúra gondolata.
 A tökön volt a hangsúly, a növényből lehet nagyon is rossz ízű étket kreálni, és még is, egy királynak sem jutott eszébe betiltani. Felettébb fondorlatos egy helyzet, hiszen a dinnye finomabb, de egyes uralkodóknak, még dinnyelé sem lehet a kobakjába, hisz még sem lép fel a tök ellenében.
 Igaz, ez kicsit olyan, mint a dinoszaurusz, mely ugyan sosem élt Fűven világában, még is a nénik ezekkel a meselényekkel ijesztgetik unokájukat. Hol ott, logikus lenne, ha a zombikról, rágcsálóbogárról vagy a rengeteg szörnyekről beszélnének. De nem, az ember hülye és mesékbe temetkezik, az igazságot lekenik mézes-vajas krémmel és azt hiszik, így már jó is van.
 Nincs jól, hiszen a szóda is buborék nélkül immár csak víz, de hát a kérdés, dinnye vagy tök?!
-Be kell vallani a tűzvarázslónak, nem tetszett, hogy néhány dinnyefejű valamit is betiltana, de azt sem igen kívánhatta, hogy csak tökfőzelék legyen a kaja minden útszéli fogadóba.
 Megdörrent az ég, nyári zápor ígérkezett, az út menti Kikercsi szökdelve járkált le és fel, mint ha el ment volna az esze, de hát el is ment, mert e ugrómadárka arról volt híres, hogy bedilizik a közelgő eső illatától. Nos Poo nem dilizett be, inkább befejezve gondolkodását és falatozását és elhatározta, ha találkozik a közeljövőben egy nálánál bölcsebb bölccsel, rákérdezz a dinnye és a tök valós létének és nevének igazi létjogosultságára, addig napolja a történetet.
 Felállt, a dinnye még nem költözött ki fejéből, szerette a lédús növényt, de mert az égen egy szupercella kezdett kibontakozni és már a szél is feltámadva leveleket kezdett kavarni, amit nyilván egy postástól zsákmányolt, a hős úgy érezte, érdemesebb betérni a Rúgós-bikába, az alig száz lépésnyire magasodó robusztus fogadóba, ahol lehet még tökfőzelék is az asztalra kerülhet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése