2014. október 8., szerda

Szökés: Első fejezet


 Miközben John izmait megfeszítve várta, hogy felbukkanva az idegen, jó pofán rúgja, és Heper nagyherceg is szuper harci kalapácsával törve utat keresve a megoldást, hogy a hősök visszatérhessenek Fűven lenyűgöző világába, az addig egy hős, Viend Na Storvius aki szintén rabként pihent egy pince félhomályába, immár tovább lépve a tervezés fázisán, a megszökést készítette, tudva, valakinek csak meg kell szökni, elvégre nem maradhatnak örökre fogságba...

 Viend nyugodtan ült rabhelye, egy kies szoba rozoga karosszékében, és az ajtó feltárulását várta, az idő, csillagidő szerint 863/ g56, de ez nem is számított, hisz a normál térben az ebéd közeledett. S bár az idegenek zabkását szoktak osztogatni, most a legendás lovag, nem a kajára várakozott.
-Nyílt az ajtó! és egy fél pucér, csupa izom fickó lépet be, torz arcán, valami oknál fogva groteszk vigyor üldögélt, miközben megfeszített hasizmát demonstrált.
-Itt a moslék Fűveni kutya. Tette a vajlingot a helység kettes számú asztalára a TRALÉBUSS néven is ismert, kicsit pingvinre hasonlító idegen.
-Az anyád a moslék! pattant fel a hős, igazából csak azért szólalva meg, mert az hatásosabbnak tűnt, legalábbis a tervezgetés fázisába.
 Pattant és a már a cellája patkányaival elrágatott kötelékeit a megdöbbent ételt hozóhoz dobta, bal lába már emelkedett is.
-TRALÉBUSS nem győzött káromkodni, így befogott szájjal tűrte a rab iszonyatos rúgásait. -Egy biztos, az idegen akinek bal bicepszére egy kacsa volt tetoválva, sokáig ellenállt Viend Na Storvius támadásainak. Ezt úgy kell érteni, hogy földi idő szerint 15 másodperc, Fűvenibe mérve 14,5 a csillagidő vekker szerint meg, nézze meg akit ez érdekel.
 Szóval ellenállt és egyre tántorodott a lovag kíméletlen rúgásai következtében, míg végül egy ANYU kiáltással ajkain eszméletlenül terült el.
 A hős az ájult idegenhez lépet és elvette a nyakába logó félszemű csigát ábrázoló talizmánt, majd egy üveggolyót és egy pulykakrém konzervet. Ezt követőn, sejtvén az idő nem csak neki dolgozik, megindult kifelé, tudván már csak néhány perc vagy óra, esetleg nap és kijut a gonosz idegenek bázisáról, és akkor természetesen irány FŰVEN...  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése